fbpx
Tags:,

Dienas paiet

Laiks joprojām skrien ātrāk, kā es spēju aptvert. Pēc sesijas divas nedēļas bija paredzēta pirmsdiploma prakse. Tā izpaužas kā sava diplomdarba idejas formulēšana (kādā stilā darbs tiks taisīts, kāda būs krāsu gamma utt.) un materiālu vākšana diplomdarbam – literatūras apzināšana, analogu vākšana un analīze (kas der, kas neder, cik maksās, ko dara citi utt.). Papildus diplomdarba vadītājs uzdod noteiktus uzdevumus. Piemēram, izveidot vai izanalizēt mājas lapas struktūru (īpaši, ja tā ir apjomīga) – lai lapas apmeklētāji vēlāk lapā varētu ērti orientēties.

Patiesībā, visai svētīga lieta. Vienīgi man pēc sesijas bija vēlme kā reizi nedēļu vai divas atpūsties un „spļaut griestos”, nevis cītīgi vākt materiālus un domāt par diplomdarbu. Tāpēc tā varēja būt kādu mēnesi gara, jo divas nedēļas ir ļoti īss laiks. Taču pati par sevi šī prakse liek padomāt par to, kas „man jau ir” un „ko es gribu panākt”.

Pēc prakses ir tās aizstāvēšana, kurā tiek prezentēti savāktie materiāli, svarīgākās atziņas un idejas par to, kas būs diplomdarbā. Vienlaikus par diplomdarba idejām tiek saņemta kritika un jautājumi, kas liek padomāt par dažādām niansēm, kas sākumā varētu pat šķist nenozīmīgas, kā arī padomāt par izvēlēto risinājumu pamatotību. Piemēram, vai uz vidusmēra auto lietotāju orientēta auto servisa mājas lapā vajag izmantot luksusa auto attēlus un veidot šo lapu „glamūra” vai „bling-bling” stilā. Visticamāk šādi auto un stils liks potenciāliem klientiem domāt, ka šis serviss ir dārgs un pieejams tikai luksusa auto īpašniekiem un rezultātā nevis pievilinās klientus, bet tos aizbiedēs.

Man vēl ir pusotrs mēnesis laika, lai uztaisītu savu diplomdarbu. Tas nozīmē, ka šajā laikā man ir ne tikai jāuzmeistaro mājas lapas dizains (tā kā studēju dizainu, tad mana diplomdarba tēma ir mājas lapas dizaina izveide), bet arī uzrakstīt pašu diplomdarbu 30 lappušu apjomā. Šķiet tāds sīkums salīdzinot ar maģistra darbu, tomēr šoreiz darbam ir mazliet cita specifika. Nāksies mazliet iespringt.

2 Comments

  1. Mfz 21/11/2008
  2. xlt 21/11/2008
Share via
Copy link