fbpx

Štovēti kāposti

Beidzot sanāca normāli saštovēt kāpostus. Izrādās, tas nemaz nav sarežģīti. Lai pārvērstu skābētus kāpostus par štovētiem, es izmantoju: skābētus kāpostus, sīpolus, burkānus, ķiplokus, eļļu un cukuru.

Tātad, vispirms uzkarsēju pannā eļļu un saliku skābētos kāpostus (bez šķidruma). Pēc minūtēm 5 kāpostiem uzbēru pāris ēdamkarotes cukura. Patiesībā, cukurā arī ir viss triks, kā dabūt kāpostiem to saldeno garšu.

Kamēr kāposti sildās, samizoju sīpolos un ķiplokus un sarīvēju burkānus. Kad kāposti ir kādas minūtes 20 karsējušies, pievienoju sīpolus, ķiplokus un burkānus. Sautēju vēl kādas minūtes 30. Protams, ik pa laikam jāpamaisa, lai visa tā lieta nepiedeg. Kamēr kāposti štovējas, var pagūt samizot un novārīt kartupeļus. Un pusdienas gatavas.

4 Comments

  1. ebw 10/12/2008
  2. xlt 10/12/2008
  3. Horninc 14/12/2009
  4. Liene 17/12/2009
Share via
Copy link