Šodien ar kolēģiem nolēmām pusdienās aiziet uz nesen atvērto restorānu “Hospitālis”. Baumas bija dzirdētas, bet pats neviens nebija bijis.
Restorāna interjers ir interesants un, kā jau nosaukums vēsta, balstīts slimnīcas tematikā. Nostrādāts viss ir līdz sīkumam – gan iekārtojums, gan aksesuāri un viesmīļu tērpi. Ēdienu gan nes normālos traukos, ne bleķa bļodās. Domāju, ka Rīgā jau sen pietrūka tādas kohmīgas vietas uz kuru aiziet vai aizvest lauku radus vai viesus no tālām zemēm.
Ēdieni nav no lētākajiem (piemēram, baklažāni ar tofu sieru – 4,50 Ls). Ir pieejami arī specpasūtījumi dakteriem un cilvēkiem ar stipriem nerviem – tie nāk kopā ar pārsteigumu.
Porcijas ir vidēji lielas. Sākumā likās pamaz, bet beigās jutos paēdis, bet ne pārēdies. Tā ka bija tieši laikā. To pašu man teica arī pārējie kolēģi. Toties ēdiens ir garšīgs un nav trekns (ēdiens nepludo taukos un eļļā).
Par alus izvēli gan biju vīlies. No izlejamajiem aliem ir tikai Aldara Luksuss, kurš turklāt ir bezjēdzīgi dārgs – 0,5 l kauss maksā 2,50 Ls. Saprastu vēl, ja tas būtu Bauskas vai Tērvetes alus. Ir arī pudeļu alus. Tiem ir labāka izvēle – Corona, Leffe u.c. Taču arī nav lēti – 0,33 l pudele maksā 3 lati.
Apkalpošana bija laba. Iespējams, ka mums gadījās visforšākā māsiņa, tas ir, viesmīle. ;) Ēdiens gan bija kādu laiku jāpagaida. Bet laiks pagāja ātri – kamēr izpētīju visu iekārtojumu, nokāpu uz pagrabstāvu, izciemojos tualetēs (šitas ir obligāti!) un mierīgā gaisotnē papļāpāju ar kolēģiem. Zinātkārie gaidot var pastudēt kādu medicīnas grāmatu.
Tā ka šī ir ēstuve uz kuru tiešām ir vērts aiziet – lai izbaudīt atmosfēru. Vēlams draugu lokā un bez liekas steigas.
cik maksā karbonāde?
nav ne mazākās nojausmas – nepētīju, jo gaļu neēdu. bet domāju, ka varētu būt kādi 5 vai 6 lati.
Hospitālis tiešām ir crazy, žel, ka gan nav sanācis uz turieni aiziet, bet cik izpētīju bildes http://www.bna.lv/site/?id=11307 , izskatās tiešām OK. Nez tikai kādas cenas un kā garšo.