Pēdējā laikā man ir iegaršojušās kartupeļu pankūkas. Īpaši tās, kuras gatavotas no skaidiņās sarīvētiem kartupeļiem. Līdz šim man likās, ka to pagatavošana prasa kādu īpašu prasmi vai turpat astrālas zināšanas un ir darbietilpīga. Tak izrādās, ka tās ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojamas, turklāt to pagatavošanai nekas daudz nav vajadzīgs.
Tātad, viss, kas ir nepieciešams – kartupeļi un viena divas olas. Kartupeļus nomizojam un sarīvējam nelielās skaidiņās. Uz porciju sanāk kādi četri kartupeļi. Viss, protams, atkarīgs no vēdera lieluma un izsalkuma. Sakuļam olu (vai olas) un pārlejam sarīvētajiem kartupeļiem. Olas satur kopā visu masu – jo vairāk olu, jo stingrāk masa turēsies kopā. Tad visu masu samaisām un mīkla gatava. Atliek tik izkarsēt pannu un cept pankūkas. Mīklu var likt vienkārši ar karoti uz pannas plakanās “čupiņās” vai arī viegli saviļāt mīklas bumbiņas, kuras saplacinātas liek uz pannas. Pirmajā gadījumā pankūkas būs gaisīgākas un drupanākas, bet otrajā – stingrāk turēsies kopā. Cepot var pārkaisīt ar sarīvētu sieru vai pievienot sarīvētu sieru mīklai.
Es rīvēju ar kaut kādu [uzticamu mantu] padomju laiku rīvmašīnu. Tad piemetu vienu olu [nekuļu], karoti miltu. Samaisu un aidā – uz pannas.. Un tad ar krējumu ēdu. (:
Man patīk bez miltiem – garša tāda “vieglāka” un “tīrāka”.
Nezini kādus kulinārija kursus?
Ieteiktu pierīvēt klāt ķiploku, piemest piparus un sāli, varbūt nedaudz vegetas. Arī kubiciņos sagriezta žāvētā gaļa nenāk par ļaunu.