Sestdien paciemojos pie senčiem un kā bonusu man iešķieba gabalu ķirbja. Diemžēl ķirbis ātri bojājas, tāpēc nācās palauzīt galvu, kā to ātri un nesāpīgi nolikvidēt. Pirmais kas ienāca prātā – ķirbju pankūkas. Nekad tādas neesmu cepis, bet nojausma kā tas darāms man ir.
Tā kā pankūkas cepu dikti reti, atskārtu, ka esmu piemirsis, kā īsti jāuzjauc mīkla. Labi, ka biju piefiksējis recepti plānajām pankūkām (te nu arī taustāms labums no blogošanas).
Tātad, sākam ar to, ka uzjaucam plāno pankūku mīklu. Var arī par kādu kapeiku biezāku, kā parasti. Tad ņemam ķirbi, notīrām un sarīvējam. Es ķirbi liku gandrīz tikpat daudz, cik bija mīkla. Tas, protams, ir gaumes jautājums. Tad pamazām vienmērīgi iemaisām sarīvēto ķirbi mīklā. Šoreiz tās būs nevis plānās pankūkas, bet biezās. Tāpēc uz pannas mīklu liekam ar palielāku karoti – kādas trīs četras pankūciņas. Un tālāk jau cepam kā ierasts.
Pankūkas sanāk saldas. Tāpēc mīklai var likt mazliet vairāk cukura, kā parasti. Var pielikt klāt arī sarīvētus ābolus. Garšīgi sanāk, ja vēl karstām pankūkām pārlej banānu mērci (man te viena tāda no pērnā gada bija aizmētājusies).