Plānās pankūkas ir vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens. Parasti brokastīm vai vakariņām. Lai pagatavotu pankūkas, nepieciešamas vien olas, milti, piens un ūdens. Ja piena nav, var iztikt arī bez tā. Garšīgāk, protams, ir ar.
Tātad, lai pagatavotu pankūkas, ņemam bļodu, kurā sakuļam olas. Olu skaits atkarīgs no tā, cik daudz mīklas taisīsim. Es parasti ņemu divas. Olas piedod pankūkām stingrību. Pieberam sāli un pāris tējkarotes cukura, pielejam nedaudz pienu – kādu pus glāzi vai mazliet vairāk – un samaisām. Tad pamazām beram klāt miltus un maisam, kamēr iegūta vienmērīgi bieza masa. Iemaisīt miltus man šķiet vislielākais triks, jo tas jāpaveic tā, lai nerastos kunkuļi. Pēc tam mīklai pielej klāt pienu un ūdeni – proporcija atkarīga no tā, cik treknas pankūkas gribam – un izmaisām. Mīklai jābūt pusšķidrai .
Cep pannā uz nelielas uguns, no abām pusēm. Pirms cepšanas panna kārtīgi jāuzkarsē un jāuzlej mazliet eļļas. Cepšana ir vislaikietilpīgākais process. Tāpēc parasti cepšanu es apvienoju ar ēšanu. Ja grib procesu paātrināt, var cept vairākās pannās vienlaicīgi.
Parasti pankūkas ēd ar ievārījumu (man garšo ar ievārījumu un krējumu kopā), bet var smērēt arī jogurtu, medu un citas gardas lietas (katrs izvirst kā māk un var atļauties).