fbpx

grauzdiņi

Pa brīvdienām sakārojās grauzdiņus. Tā kā veikalā dabonamie izskatījās tādi saguruši, izlēmu cept (pareizāk – grauzdēt) pats. Nav jau ar’ nekāda sarežģītā lieta.

Tātad, grauzdiņiem nepieciešams: formas maize („ķieģelītis”), ķiploki, sāls, eļļa. Uzkarsē pannu, pielej nedaudz eļļas (lai grauzdiņi nav pārāk eļļaini). Ķieģelīti sagriež šķēlēs, bet šķēles – vēl 3 daļās un liek pannā grauzdēties. Kad maize no abām pusēm smuki apcepusies, to saber uz šķīvja un apkaisa ar sāli. Mazliet pagaida, lai padziest un katru gabaliņu no abām pusēm ierīvē ar ķiploku. Tik jāskatās, lai nav par asu. Es daļu savējo tā „pārķiplokoju”, ka knapi varēju apēst. Pēc tam visu ēd gardu muti, piedzerot klāt smeķīgu alutiņu.

Share via
Copy link