Viendien man ienāca prātā, ka ēst gatavoju pārsvarā pēc vienas shēmas. Bet tas nekas, jo ēdiens tāpat katru reizi sanāk savādāks. :) Toties ar savu “recepti”, kas patiesībā ir procesa apraksts, nolēmu padalīties.
Tātad. Ņemam produktus, kurus vien spējam atrast un liekam virtuvē uz galda. Izvēlamies to, kā ir visvairāk (taupības nolūkos). Tālāk izvēlamies 3 – 5 produktus, kas varētu labi garšot kopā ar iepriekš izvēlēto. Pēc principa – jo krāsain;ak, jo labāk. Nevajag baidīties eksperimentēt – jebkurā gadījumā virumu pēc tam varēs mēģināt izbarot ciemiņiem vai pagalma bomžiem.
Dārzeņus, kuriem ir cieta miza, nomizo. Visu sagriež aptuveni vienādos gabalos. Sīpolus gan sagriež smalkāk. Uzsilda pannu un ielej mazliet eļļas. Pannā ieber sīpolus un mazliet apcep. Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus – sākot ar iem, kas jāgatavo ilgāk un beidzot ar tiem, kas jākarsē vismazāk. Vislielākais triks – noteikt pareizo laika atstarpi starp produktu pievienošanu – lai nesanāk, ka kāds produkts jau izšķīdis, kamēr kāds cits pavisam ciets.
Iesaku pievienot dažādas garšvielas, sēklas, riekstus. Var pielikt arī dzērvenes vai pīlādžu ogas. Neaizmirstam par eksperimentēšanas prieku! Ja no iepriekšējās dienas palikuši pāri rīsi vai makaroni – droši liekam klāt pāris minūtes pirms viss ir gatavs.
Visu var gatavot pannā. Bet, tikpat labi, visu var vārīt katlā. Ja ūdens būs tā pavairāk – sanāks zupa. Labu apetīti!