fbpx
Tags:,

Diplomdarbs: so far, so good

Vakar nodevu diplomdarbu. Pamatīgs atvieglojums. Vēl tikai atlicis tāds “nieks”, kā diplomdarba aizstāvēšana un tad jau būs viss galā. Varēšu sākt jaunu dzīvi vai atgūt veco. :) Mācības bija pilnīgi aizņēmušas manu laiku un nekam citam daudz vairs neatlika.

It kā jau nav mans pirmais diplomdarbs, tomēr šis ir atšķirīgs. Un laikam arī aizņēma visvairāk laika, kaut arī ir tikai 1.līmeņa augstākā izglītība. Diplomdarba gatavošana aizņēma pusotru mēnesi. Beigās tāpat šķita, ka laika tāpat par maz un pietrūkst viena vai divas dienas (kā parasti ar visiem darbiem). Tas tāpēc, ka diplomdarbam (oficiāli viņš tiek saukts par kvalifikācijas darb) ir divas daļas: praktiskā un teorētiskā. Praktiskajā daļā ir jāsagatavo 5 planšetes ar sava diplomdarba satura vizuālo attēlojumu (manā gadījumā tas bija mājas lapas dizains). Savukārt teorētiskajā – darba izstrādes gaita. Tas ir, es aprakstīju, ko es veidoju, pēc kādiem principiem, kādas krāsu shēmas izmantoju utt., kā arī pamatojums tam visam – kāpēc izvēlējos tādu dizainu, krāsu shēmas, elementu izvietojumu utt. Patiesībā nav nemaz tik viegli. It īpaši, ja tas viss jāizvelk uz vismaz 30 lappusēm teksta. Beigās jau vairs nezini ko rakstīt.

Bet nodots nu ir. Tagad brīdis atvilkt elpu un gatavoties aizstāvēšanai. Vienu brīdi jau man likās, ka atmetīs atpakaļ un pateiks, ka nekam neder. Bet izgāju cauri veiksmīgi. Vēl jāskatās, ko teiks recenzents, bet pēc tam – komisija. Ta, ka turiet īkšķus par mani! :)

2 Comments

  1. Mfz 19/01/2009
  2. xlt 19/01/2009
Share via
Copy link